***

Сніги… сніги…
І чорне тло небес.
І над світами  - невідома зірка.
Не без любові… ніби-то й  -  не без.
А все ж чому так холодно, аж гірко?

Сніги й поля.
Глухі чужі вогні.
І довгий шлях, що без кінця і краю.
Не без фортуни. Ясно вже, що ні.
І все ж  -  чому зневіра серце крає?

Сніги і ніч.
Дерева і хрести.
Ніхто не винний. Але всі повинні
Цю зиму перейти, перебрести,
Як переходять поле в хуртовину.

Перебредемо… Вистачить снаги…

Як світ змілів…
Як глибшають сніги…


Рецензии