Зубера

Шагь дагъларин шагьвар къугъвай дереда,
Гьар экуьнин рагъ экъечIдай береда,
Куьн акурла, цуькверин кваз хъуьреда,
Вун Ватандихъ элкъвей чIавуз, Зубера!

Самур вацIу къал къачуда шадвилин,
Куьн кьведанни фикир-хиял садвилин.
Алемни кваз меле гьатда шадвилин,
Вун Ватандихъ элкъвей чIавуз, Зубера!

Лагьай чIал туш, пашман я вун хъфейла,
Дуьнья гьинай чир жеда чун тефейла?
Заз шад жеда ви гьар са кар туькIвейла,
Вун Ватандихъ элкъвей чIавуз, Зубера!

Сажидинни т1имил хьанач патарал,
Чин чуьхвена Аму-Дарьял ятарал.
Гьар са емиш дуьзмиш жеда тарарал,
Вун Ватандихъ элкъвей чIавуз, Зубера!


Рецензии