Летен накит

Беше през лятото - малка забежка,
нищо незначещ, но помнещ се флирт.
Той окачи на ушите черешки,
с другите просто устроихме пир.

Светеше в тъмното ценният накит,
криеше стъпките зряла трева.
И с диадема черешова сякаш
грееше в скута му мойта глава.

Флиртът отдавна е само бележка
в книгата-спомен на моя живот.
А пък костилките в чифта черешки
днес са красиво и плодно дърво.


Рецензии