Багряне намисто

За багрянцем ховається обрій,
А за обрієм хата моя,
Явори край дороги високі,
Там дитинства мого таїна.

Навкруг білої хатки – травиця,
Глина призьби для серця сія.
У криниці солодка водиця,
Розквітають житами поля.

Материнка вчаровує подих,
Груш і яблук п’янкий аромат…
Бачу все через пройдені роки –
Там рясніють рядочки із хат…

В залі ткацький верстат не змовкає:
Стуки-стук, стуки-стук, стуки-стук…
І ряднинка барвиста сповзає,
Випливає із маминих рук…

Причаїлося в серці дитинство,
За крайнеба вже човник пливе.
Моїх згадок багряне намисто
Хай світанками в небі живе.

2006


Рецензии
Дуже сподобався вірш, дякую вам Титяно!!!!!

Ирина Шнайдер -Николаева   18.11.2014 11:18     Заявить о нарушении
Дякую і Вам, Ірино, за підбадьорливі слова. Хай Вам щастить!

Татьяна Конюшенко   18.11.2014 17:24   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.