Enan imeran eftasen O Aiitens sa lithareas...

Enan imeran eftasen O`Aiitens sa lithareas...
O ileon eparlaeven, ke` eklegen o kaiimenon...
"Mi kles, Aiitem`, kanitese na eiis mavra imeras"...
Ksan afoukrethen apopan...Eksen Theou`lalian.

"Mi kles Aiitem`, ke petakson psila sa epouranya
Sa paralias gonepson, ti progonis enthima`...
Parhar aeran laleson sa olya thalas`akrya...
Ke epar dinatotitan asa pegadomatya...

Mi kles Aiitem, eperasen ti klapsimou i ora...
Epar liran kokimelon ke to skopon latartson...
N`akougnat i ksenitemen, elpidan ksan na ehne...
Mi kles Aiitem ke serepson son Astron ta tsinakya.

Ke ta fteldas nte varinan, afsata as pan handan,
Ta karchyas nto estoudepsan, ahpason na lafrinne,
Elefteros ksan na petas souma sa paralias,
Ke na stoshevs s`oros Mela t`ospit ti Panagiyas`..."

Aets elegen o Theos ke o Aiitens eharen...
Krifon haran engen sin pshin a si Theou ta loya...
"Polla enemna Theem esen, ipomonin ekratna,
Atora erthen i sira to ORKOM na eftago"...


Рецензии