Танцът на житата

Виждал ли си нощем полилея
как разпръсква сенки и позлата?
Чувал ли си вятърът как пее
и танцува заедно с житата?

Свети пътят в перлено-зелено
и мирише на синчец и лято.
Свирещи цикади вдъхновено
наблюдават танца на житата.

И е радост всичко, всичко, всичко...
Пътят пази аромата хлебен.
Щом захвърлиш всякаква циничност,
танцът на житата е за тебе.


Рецензии