Маты доню в хату клычэ,

Бо найихав козак стычый.
Ны так стычый, ек багатый.
Прагнэ доню соби браты.

Доня жыто в полы жела.
Ны спочыла-ны лыжела.
Сэрпа вткнула в свижый снопчык –
Сэрцэм чула: в хаты хлопчык.

Бачэ коня вороного,
Шэ й у лийцах золочоных.
Зрозумила-змыкытыла,
Чого маточка хотила.

Зразу стало сэрцэ млоснэ.
Витёр вытяв у колоссе.
Витёр вые – жыто шыстыть.
Дивка-квитка в стропци сыдыть.

Сыдыть з квитко-васылёчком
И вбырайицця выночком.
Шэ й говорыть з волошкамы,
Молыцця йим и божкае.

Биг почув проханне дони
И одвив лыхого коне:
Козак блэкоту обйився
Й нывыдомо, куды дився!

2. 04. 2005

…шо Ж за Пісня тутКы й в БіСА Й…
От пак Дуська: ны журысь, Вась!
Я тобі в одній КрайІне й та посыПлю й нэбк всё зільЛем З…
Зары во я выпымш шося Ж:
Кырызь девіть рік аш, Божа!

Ну, рахуй, Володька:
Чы-то я шчэ СмоЛяр? Колы всі Чытьвёркы
Да на Русь-СімёрКУ Ш


Рецензии