Село Лука

 
                Пам'яті Павла М.

                Минає все, минає все -
                І повіні, і суша...
                І тільки спогади життя
                Під старість тішать душу.

Простяглися лани і луги, і діброви –
Там, де річка Сула поспіша до Дніпра.
Полтавщина твоя – край співучої мови,
Край гостинних людей, край любові й добра.
 
Ти пішов у світи із села над Сулою
І щасливих доріг не одну перейшов.
Та не бачив землі, яка здатна собою
Заступити в душі до Посулля любов.

Наче той журавель, що відбившись від зграї
Понад лугом пустим все кружля і кружля,
Ти під осінь прийшов знов до рідного краю –
Тут твій батьківський дім, тут зупинка твоя.


Рецензии