Добрата ми сестра

ДОБРАТА МИ СЕСТРА

Оплетох се в мечтите на тъгата.
Тъгата е добрата ми сестра.
Често с мен навлиза в сетивата
и тази нощ сме само аз и тя.

Оплетох се в мечтите на тъгата.
Ала с тъгата нежността се вля,
в копнежа запокитен из душата.
И чашата
от нежности преля.

Най-хубавото е,
че с теб е тука.
И между мен и нея си сега.
Приседнал си с усмивка за сполука,               
с блясъка на волтова дъга…
В разковничето на душата влезнал,
с тъгата моя тихата сестра.
С нея ли съм, вече си посегнал,
с поглед весел.
И не съм сама.
 
До твоето лице в съня притихвам.
До твоето лице се будя пак.
Тъгата често с тебе в смях избликва
а после е притихнала до мрак.

Оплетох се в мечтите на тъгата.
Тъгата е добрата ми сестра,
оголен нерв
до корени
разлята.

На масата сме само
аз и тя.
3.06.2014г.    ;


Рецензии