Вовки та Барани

 (україньскою мовою)               



Ось зібрали вовки сірі               
Широку нараду,               
Повели дебати щирі               
У Верховній Раді. 
               
Констатують: Вже не рано               
«Дбать» про  Україну,               
І, по-перше, про баранів,               
Що живуть там нині.               

Бо барани – то єдина               
На сьогодні їжа               
Олігархів-депутатів,               
Хоч яка, а свіжа.               

Не втримали депутатів               
«Потрьопані» нерви:               
-Щоб не втратити баранів,               
Зробим з них   консерви.               

Розійшлися різко думки               
Що до пропозиції:               
- Печія зіпсує шлунки, -               
Кажуть в коаліції,               

Поки є живі барани,               
Є кого дурити,               
Харчуватись в ресторанах               
І шикарно жити.               

І кому є обіцяти               
Вищої зарплати,               
В очі є кому плювати,               
Деколи й поссяти…               

Для кого робить порядки,               
Правила й закони,               
Обіцянки, розпорядки,               
«Гвалтувать» мільйони. 

Є з кого брати податки
За свою недбалість,
Перед ким демонструвати
Свою витривалість.

Є з кого за воду драти,
Газ і кіловати,
На майдани кого гнати,
Потім й розстріляти..

Барани в електораті
То для влади сила.
Неспроможних вибирати
Виправить могила.

Поміняймо, браття, шкіру
На людську з руна,
Доведем, давайте, миру,
Що ми не з лайна.

Що у нас є міцні зуби,
Є бажання й воля.
Доведемо, будь що буде,
Хто хазаїн долі.   

І не будемо  зраджати
Ми своїх батьків.
Годі мовчазно боятись
Хижаків-вовків.

Досить сидячи чекати,
Буде більше змісту:
Щоби вовка подолати
Треба Його з'їсти.   

Український виборець, Львів 2008р.             


Рецензии