Межа

Смуток слів,  лиш би тримали живого,
Хоч би в архівах хисткого сну.
Я так хочу до себе додому,
Пеларгонії запах я поряд стисну.

По сходах Чанд Барі легітом вище
Постукаю в двері, чекаєш звісток.
Може рік, чи декаду, а може й сторіччя,
Прислухаєшся знов до поштових скриньок.

Липневий подих тікає в змарнілих вiд болю.
Два коротких удари в далеку пітьму,
І чекання за нею таке непритомне.
До дзвінка вже, напевно, не досягну.

Досить слів, ключ у мене в долонях.
Несказанне зітреться, як слід на піску.
Німота. І в кімнатах наївно нікого,
Подзвони, і мій дім оживе у війну.


Рецензии