Альбина

Мезре кьуна цуьквер авай яйлахдин,
Хъуьрез-хъуьрез яд авахьда булахдин.
Сирер дерин чидай гьар са кIвалахдин,
Куьредавай маралрин шагь, Альбина.

ЧIехи хьана Уллу-Гъетягъ дереда,
Цуьк хьиз заз вун аквада гьар жуьреда.
Рагъ гьамиша заз ви чинай хъуьреда,
Куьредавай маралрин шагь, Альбина.

АтанватIан чагъиндин са яшариз,
Ви гуьрчегвал ганвач бязи рушариз.
Седеф сарар ухшар багьа къашариз,
Куьредавай маралрин шагь, Альбина.

Дуьнья я им гьал ийидай девранар,-
Лугьуз чуьлда къугъваз жеда жейранар.
Шумуд на вал авунватIа гьейранар,
Куьредавай маралрин шагь, Альбина?

Ви уьмуьрдин берекатрал чиг ала..
Шад манийрал, кьуьлерал ви рикI ала.
Вал гьамиша таз тарал хьиз цуьк ала.
Куьредавай маралрин шагь, Альбина.

ЧIалар туькIуьр тавуртIа за датIана,
Сажидинан чешнедин яд атIана.
И кIвалахни вуна шаксуз кьатIана,
Куьредавай маралрин шагь, Альбина.


Рецензии