Гьижрандин мани

Амач йифер за вав рахаз акъудай,
Акунач заз ви гьиссерин къизгъинвал.
Вахт хьанайтIа чаз беденар агуддай,
Заз чир жедай бахтлувилин ширинвал.

Сефил я зун, вун галачиз ялгъуз я,
Садрани за вакай умуд атIузвач.
РикIяй за гьисс ийизва – зун бахтсуз я,
Анжах и гаф мецелай за лугьузвач.

Йикъар физва, йифер физва, къушар хьиз,
Лув гузавай, цIакулар таз мукара.
Заз акI я хьи, вун къвезва зи къаншардиз,
Чи суьгьбетрин шагьид хьайи мулкарай.

Са вахтара мани лугьуз датIана,
Рехъ ганачир на зи рикIе тIалариз.
Бес вучиз къе хушунал сур атIана,
Алахънава ракъуриз зун ахвариз?


Рецензии