Береза

Берёза - белая подруга
A birch, you are a white-skinned girlfriend

Весенних зорь, прозрачных рек,
Of clear rivers and spring dawns.

Скажи, скажи, какая вьюга
Please, do narrate me what a blizzard

Тебе оставила свой снег?
Has left to you its easy snow?

Ветвями тянешься за мною,
By branches are you reaching me for

На плечи руки мне кладёшь
And putting them on shoulders mine,
 
И шелестящею листвою
And by the rustling bushy leaves more

Без слов, без музыки поёшь.
Sing you without music fine.

О чём поёшь, моя берёза,
A birch, about what are singing

Качаясь тихо как во сне?
You gently swaying in a dream?

И почему, не знаю, слёзы
And I don’t know, why these tears drops in

Приходят светлые ко мне.
Are coming being so light to me.


Рецензии