О це осiннЕ, передчасне...

О це осіннє, передчасне,
Сумне, багрянцем шите тло,
Із кожним днем все гасне, гасне
В очах беріз живе тепло.

І з головою жовтень в справах,
Працює в небі й на землі
І п’ють снагу в ще теплих травах
Перед відльотом журавлі.

Довкіл робота і турбота…
Палає клен, горять дуби,
І озиваються з болота,
В останній раз турчать жаби.

О це осіннє, передчасне,
Сумне, багрянцем шите тло,
Вже незабаром зовсім згасне
В очах беріз живе тепло.
1996


Рецензии