Готовим выступление в Музее Т. Шевченко

Друзі!

Готуємо мистецьку акцію в оновленому Національному музеї  Тараса Шевченка.
Клуб «Київ ПОЕТажний» отримав запрошення від директора Музею Дмитра Стуса на проведення поетичного заходу. Від нас очікується розробка концепції і програми, добір творів, узгодження дати виступу.

Попередньо обговоривши, ми пропонуємо концепцію побудови мостів і перекидання дуг між минулим і майбутнім, так, щоб акцентувати на знакових подіях/процесах минулого і конструктивно пропонувати дії/бачення для майбутнього. Робоча назва акції – «Наші мости» (підлягає подальшому обговоренню).

Пропонуємо членам Клубу вибрати поетичні твори на історичну тематику, які б висвітлювали значущі для сьогодення події і процеси від древності до наших часів: племена войовничих кочовиків і осілих трударів, міць і розбрат Київської Русі, християнсько-бусурманські змагання (чи буде переосмислення у зв’язку із подіями в сучасному Криму?), козацтво, народні повстання, асиміляції народів різних часів, ХХ і ХХІ століття (прохання не зловживати Євромайданом і Небесною сотнею!!!)

А також, виходячи з гіпотези, що «думка - матеріальна», пропонуємо добрати поетичні твори, в яких би висловлювалось бачення світлого майбутнього і конструктивні думки про те, що слід зробити, і відповідь на запитання «Що маю зробити конкретно я?»

Мова творів українська (пріорітетно) та російська.

Розуміємо, що завдання складне і творів окресленої тематики не так вже й багато. Але давайте шукати. Просимо підготувати ці твори і взяти їх на наступну зустріч Клубу з тим, щоб їх обговорити, укласти програму нашого заходу.
Спланувати цей захід хочемо за зразком презентації збірки «Пензлі різнобарв» у Спілці письменників України. Тоді вийшло дуже красиво, змістовно і цікаво.

Ваші Надія Чорноморець, Антоніна Спірідончева, Олег Нікоф.


Рецензии
Типа пытаюсь вернуться. А когда мероприятие?

Пономаренко Владимир   18.06.2014 22:14     Заявить о нарушении
Перенесли на сентябрь.

Киевские Поэты   27.07.2014 08:28   Заявить о нарушении
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.