Прости, поезiЕ

То вкрай повільна, то прудка,
Спроможна милувать, карати.
В останній час я і рядка
Не зміг тобі подарувати.

Цей гріх мені ти вже прости –
Буденність випила всі сили,
А незакінчені листи
Нічого вже не говорили.

В чужій, незвіданій путі
Були небажані завали,
І арфи ніжні, золоті,
На превеликий жаль, мовчали.

Повірить легко, легко й просто
В кінець щасливий, казку милу.
А нам з останнього форпосту
Пряма дорога - у могилу.

Даремно мріє ворог наш,
Що візьме все він тут без бою.
Зберуться відьми на шабаш,
Щоб з світу звести нас з тобою.

На їхнє дійство скажем: «Зась».
Пошлем до дідькової мами,
Бо наша зірка зайнялась
І їй не згаснути віками.

Ми ще допишемо листи,
Форпост наш будем захищати.
І ти, поезіє, прости,
Як вміє ненька лиш прощати.


Рецензии