Буяла молодiсть...

Самітній човен, два весла
І я - один, вода довкола.
Буяла молодість – пройшла -
І вже не вернеться ніколи.

Все слабше чути стук сердець
І аромат втрачають квіти.
Все  ближче, ближче той кінець,
Де рідше випаде радіти.

Ночами меркне сяйво зір,
Нестримно вужчає дорога
І вже не манять шпилі гір
Зробити схід, побачить Бога.

З’їдає прикрість, давить сум,
Безсилля знак з’явивсь на крилах,
І більш не б’є у груди струм,
І не тече вогонь по жилах.

Нажаль, космічне і земне
Не підуть більш в жагучий танок.
Так, як колись, не зазирне
Після кохання в вічі ранок.

Не зустрічати більш гостей,
На щастя не знайти підкови,
Не полетить мій соловей
Піснями славити діброви.

Самітній човен, два весла
І я - один, вода довкола.
Буяла молодість – пройшла -
І вже не вернеться ніколи.
1999


Рецензии