Поеду в Жупраны

Паеду ў Жупраны.

На жупранскай на старонцы
Хораша,цікава.
Там такія краявіды –
Словам не раскажаш!

Трэба з’ездзіць мне ў Жупраны –
Там і Піліканка,*
І касцёл Пятра і Паўла,
І музей у школе…

Я паеду у Жупраны –
Там наш Багушэвіч**
Пралажыў сваю сцяжыну,
І знайшоў спачынак.

Трэба,трэба мне жупранскім
Прасякнуцца духам,
Самабытнай даўніною,
Сённяшнім настроем.

Так,паеду я ў Жупраны –
Там гасцей чакаюць:
І спаткаюць,і прытуляць,
Як свайго дагледзяць.

Я прыеду у Жупраны –
Абыду паўсюдна.
Пакланюся добрым людзям,
Сэрца заспакою…
 
=============================

Поеду в Жупраны.

На жупранской на сторонке
Очень интересно.
А пейзажи там какие –
Словом не расскажешь!

Надо съездить мне в Жупраны –
Там и Пиликанка*,
И костёл Петра и Павла,
И музей при школе…

Я наведаюсь в Жупраны –
Там наш Богушевич**
Проторил свою тропинку
И обрёл успенье.

Надо, надо мне жупранским
Напитаться духом,
Самобытной стариною,
Нынешним настроем!

Да, поеду я в Жупраны! –
Ждут гостей всегда там:
Вас приветят, приютят,
Окружат заботой.

Как приеду я в Жупраны –
Обойду повсюду.
Добрым людям поклонюсь,
Сердце успокою…
-------------------------------------------
 *Пиликанка – легендарная живописная гора.
**Богушевич – Франтишек Богушевич,
             белорусский поэт.


Рецензии
Прывітанне, зямляк! Рады сустрэчы! Мы выйшлі ў свет са Смаргоні!!!

Вершы   27.05.2014 20:38     Заявить о нарушении
Прывітанне, зямляк!

Мы вышлі да света
З Ашмянскага павета!

Пётр Шаколо   27.05.2014 20:57   Заявить о нарушении