Дощ

І знову небо, сіре - сіре,
Бо хмари взяли, у полон.
Іще ледь - ледь, і дощ вже піде
І краплі, заспівають баритон.

Всі люди, побіжать до дому,
Послухати мелодію дощу, -
Ударні, б’ють по підвіконню
Та каратали грають по плащу.

Трава торохкотить, як маракаси.
Калюжі грають, як дзвіночки.
Грім тільки в такт, відстукає баси.
Будуються всі ноти у рядочки.

Заграє вітер, нам на флейті.
Зіграє блискавка, нам на органі
Не чув, прекрасного ти у житті,
В таку погоду на дивані.

Закінчила соната грати
І тільки вітер, грає у кущу.
Таку мелодію, одному не зіграти
Вона підвладна лиш дощу!


Рецензии