Боротьба

Я не розуміла де Війна страшніше:
На Вулицях, чи в Самої Мені.
Чи тікати звідсиля скоріше,
Залягти на Час на тихому Дні,

Чи вставати й боротися?
Боротьба усередини не стихне.
Поки ж дивиться як на Вулицях
Лише Зрадою і Болем тхне?

Я бачила це на власні Очі.
Й дикі Обличчя тих, що були Братами.
А тепер стріляють посеред Ночі
І посміхаться Тобі цілісенькими Днями.

Та Серце обливається Слізьми
Не тільки на Сході чи Заході...
А в усій багатомільйонній Сім'ї,
Що пов;язана багатьма заходами...

І Війна страшніша на Батьківщині,
Але завжди знайдуться Авантюристи,
Які захищали раніше і захищатимуть нині
Доки Рік за Роком будуть виростати Листя.

І навіть після.

Боротьба всередині ніколи не помре.
Й сьогодні-завтра піде Далі.
Й буде доти, доки нова Чума не завмре:
Що буде легко Нам й не обіцяли.


Рецензии