АЕнаехай

Турчы фаендаегты рыг
Галуаердоны фаестае цоппай.
Тад аендон нае цаессыг,
Баззадыстаем аенаехай.

АЕцагалон хур нал тавы,
Йае баесты судзы раедыд.
Хъару мургай адавы,
Стонгимае дойнае быд.

Нае маегуыр саертаен сае аргъ
Куыд банымайдзаен хъысмает?
Аккаг каендзаенис нын саргъ,
АЕви цаехгаермае фаерает?

Уаелмаердтае хъаеутаей фылдаер,
Фаесмойнаг арт `сцырен.
Зараеджы баесты хъаер:
"Таехуды,нае хаехбаестае фен!"


Рецензии