Сляды на сцяне

...................Памяці загінуўшых 2 траўня 2014 г. у Палацы прафсаюзаў г. Адэсы.


РУКІ –
СЛЯДЫ НА СЦЯНЕ.

Смерць у агні-курадыме.

Быццам у жудасным сне.
Што гэта? Рым? Хірасіма?
Дрэздан? Фашысцкі шталаг?
Стогны. Рыданні. Ускрыкі.
Цела гарэлага пах.
Жах – як у Мунка – у "Крыку".
Свет патанае ў вайне:
безліч ахвяраў, магілы,

РУКІ –
СЛЯДЫ НА СЦЯНЕ –

як перабітыя крылы.

Плач. Галашэнне па ўсіх,
хто ўжо пазбаўлены болю,
хто не дапоўз да жывых
на Куліковае поле,
хто не адбыме бацькоў
і не падоўжыцца ў сыне...
Ганьба – і слёзы, і кроў
у міралюбнай краіне!

РУКІ –
СЛЯДЫ НА СЦЯНЕ.

Побач – анёла адбітак.

Бачацца ноччу ці не
нелюдзям жарсці забітых?
Ці не баяцца на Суд
Самы Высокі з'явіцца?
Гора людскога прысуд
Божай рукою здзяйсніцца.
Спальваў – сам будзеш гарэць,
нішчыў – адыдзеш да бесаў...

Помніма
кожную
смерць!

Помніма
травень,
Адэсу,

РУКІ –
СЛЯДЫ НА СЦЯНЕ...

23.05.2014

'.............................

Кулікова поле – плошча перад Палацам прафсаюзаў у Адэсе.


https://vk.com/wall-30457095_94784


Рецензии
Вот такой отклик на эту трагедию: http://www.stihi.ru/2015/03/24/9157.
Твой стих очень сильный и драматичный. Никогда не должно быть покоя варварам всех веков и современным варварам XXI-го века.
Всего тебе доброго, дорогой друг, мирного и вдохновенного!
С уважением, теплом душевным,
обнимаю,
Виктор.

Виктор Герцвольф   11.10.2015 21:47     Заявить о нарушении
Да, Виктор, молчать об этом невозможно. Хотя и говорить трудно. Общая боль.

Спасибо за душевное тепло и дружеские объятия! Всего тебе самого доброго!

Лаззаро   22.10.2015 14:07   Заявить о нарушении
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.