At Malta На Мальте

Don’t create your love in a hurry.
You have golden palms.
Anacamptis interlaces its stems.
There’s its shadow on hot concrete.
In hot haze from asphalt my shoes
Are melting in a hot day on the island Malta,
And are burning your hands.
Oh, you are so hot,
Very passionate, very active.
You will not hide you sun in the sky.
Its great disk is seen in the blue of the sky.
And the sea is pouring its turquoise into the puzzles of Archipelago.
I am like a litmus paper in your hands.
My heart is changing its colour with you.
My cheeks are burning
Overworked sensor is moaning.
Tomorrow we’ll buy new shoes for me –
Sabot – fireproof, for sure!

* * *
Не твори любовь свою наспех!
У тебя золотые ладони.
Анакамптис сплетением застил,
Тень его на горячем бетоне.
В знойном мареве от асфальта
Расплавлялись мои босоножки.
Жарким днем на острове Мальта
Обжигают твои ладошки.
Ах, какой ты, все же, горячий!
Очень страстный, очень активный.
В небе солнце твое не спрячешь,
В синеве его диск массивный.
Море в пазлы архипелага
Бирюзу свою разливает.
Я как лакмус в руках - бумага.
Сердце свет мой в тебе меняет.
Мои щеки горят румянцем.
Перегруженный стонет датчик.
Завтра купим мне обувь - сланцы,
Огнестойкие, не иначе.


Рецензии