Ви нас не зрадили, коли були живими

Ви нас не зрадили, коли були живими,
Ми пам`ятатимем про це усе життя.
Ви крок у вічність сміливо зробили
І подвиг  свій вписали у віка.

Про що ви мріяли в перервах між боями?
Про що хотіли рідним написать?..
Комок у горлі, жаль стискає скроні,
бо не повернеться в домівку вже солдат.

Ворожа куля обпікає тіло
і падає підкошений боєць,
А в небі двоє журавлів летіло,
Крик відчаю лунає з вуст: «Кінець!»

Земля усіяна німими обелісками,
І рана відчаю ятрить із року в рік:
«Ми вас не зрадили, коли були живими,
не зрадьте нас, короткий в щастя вік…»


Рецензии