Ден за равносметка

И отново ден рожден -
тъжен миг за равносметка.
Моят лик заесенен
не е неприятна гледка.

Много думи пропилях,
други като злато кътах.
Плаках, борих се и в смях
търсих радостта по пътя.

Имам си добро дете,
мъж, сиамка, че и куче.
В двора ми широк расте
екзотичен рядък случай.

В тези селски ширини
тя, магнолията, грее.
Вярвам, че до старини
стихове ще шепнем с нея.

Но... изниза се денят,
времето мига удави.
А в очите мараня
от честит живот остави.


Рецензии