Земля 1 люди...

Моя ти земле всеплодюща!
Дивлюсь на тебе, як на матір...
я воду п"ю твою  цілющу,
Вдихаю роси ароматів.
З душі я шлю тобі любов
І відчую  міць і силу
Землі святої України,
Яка не вмре і не загине...
Яка ж земля у нас  барвиста!
Неначе  мова промениста:
Є чернозем, де врожаїв намисто.
Земля-пісок, землиця-глина,
З якої посуд і цеглина.
Є  суглинок, земля -граніт,
Піщаник, вапняки, а є болото.
Родючі  землі є, а є й солончаки...
Такими ж є  й людські істоти:
Одні - таланти Богом дані
В  родючім серці примножають,
Інші ж  - ховають у тумані,
В солончаках їх зневажають...


Рецензии