Гун за квез са муштулух

Эй, Лезгияр! Гун за квез са Муштулух

Къухмаз КIунтIал, цIай куькIуьрдай Хабардин,
Иви къугъваз чилин гьар са Дамардин,
Шарвилидин Шив хтанва Чамардин!
Муьре Мелик, Давуд гьажи, Ярагъви,
Етим Эмин, Сулейман я Чирагъ  ви,
И дуьньядиз чукIурайбур Суракь  ви!

Эй, Лезгияр! Гун за квез са Муштулух!

Къухмаз КIунтIал Шарвилидин Шив ала!
Дагъустандал шад манийрин Къив ала.
Шагь, Шалбуздал цIаран тийир жив ала.
Душманар кьаз, вацIуз гадрай шеледал,
Ватан азад авур гуьрздал, гуьлледал,
Пайдах хкаж КIелезхивен Къеледал!

Эй, Лезгияр! Гун за квез са Муштулух!

Дегиш жезва, женгер чIугваз, девирар,
Дегиш жезва пачагьарни эмирар.
Артух жезва Шарвилидин ивирар.
Амма са халкь, часпар алаз, чаравал
Акун тушни негьрин уьзуькъаравал?!
Чи вил алай, чан Шарвили, пара вал!!!


Рецензии