Ветэран

    Як твае справы, ветэран?
  Гады няўмольна побач крочаць.
  Прамы ў дугу сагнулi стан,
  А ран яны нiяк не лечаць.
  Амаль сляпым прыйшоў з вайны-
  У галаву было раненне...
  Перад вачыма тыя днi,
  Ды ў вачах дауно зацьменне.
  Але не трэба павадыр-
  Па ўспамiнах думкi водзяць,
  А ногi ўжо зусiм не ходзяць!..
  Суседка прынясе вады,
  Раз у месяц з'явiцца сынок
  З нявесткай, вымыюць падлогу...
  Уначы малюся: дай жа Бог
  Яшчэ адну мне Перамогу!


Рецензии