Яка в кого житт ва роль

У світі є різні дивні створіння,
Але найсильнішими з них є вони - Чоловіки та Жінки!
Ось так вони називаються,
Божими створіннями історією вважаються.
У кожного з них обов'язок свій,
Який вони виконують за відрізок часу незначний.
У жінок обов'язок головний один:
Дитину народити, навчити її у світі жорстокому жити,
Сімейний вогонь оберігати,
Тобто сім'ю у злагоді зберігати.
У чоловіків обов'язок є свій:
Сім'ю матеріально забезпечувати
Та сімейний стан не заперечувати,
А ще у них є обов'язок перед державою -
Це рік віддати казармі та стройовому шагові.
Армія - рік у самому розквіті сил,
Де кожен день один в один.
Ранок починається із запригування в штани,
А потім шагом туди-сюди.
Пісні співають ще при цьому,
Хоч мало що подобається їм з цього.
Поїсти ще, подраяти казарму,
Побігать та вмитись на ніч не забудь...
Лягають спать, а завтра знов такому будь.
Отак минає цілий рік, а вдома їх чекають улюблені жінки:
Кохані та рідні Матері.
А потім в цих людей
Сім'я, і діти, і робота та й клопоти свої...
Здається все, що мали все зробили!
І відчуття, що даром не пройшло життя,
Але ще ні, ще є малесенькеє діло:
За те, що в світі цьому побували,
Скажіть спасибі Богові
За все, що мали.

02.08.12.
(с) Анастасія Мельник


Рецензии