9 травня

Я споріднена стражданням
людства  - у Небес,
що просить,
всі найкращі сподівання
у молитвах вгору очі, що підносить:

- Дай ти Боже миру нам, і дітям
  щоб ніколи злидня та війна,
  не приходила в чоботях,
  не топтала рідні болота.

По хлібах достиглих, щирих
Не качалась танками зрання,
Щоб синів ти наших
спати раньше віку не вкладала,
штабелями у рілля.

Дай ти Боже! Миру нам навіки,
Милість нам свою даруй,
За ціну велику людства,
заплатили подвигом діди,
захистили любу Україну,
від страшної чорної біди.

Принесли нам визволення,
Кров'ю карбувавши ту війну,
Полягали спати хто в могилу...
Хтось понині ходить по стежині,
за хатиною у ближньому гаю.

Нині, що примножує натхнення-
Внуки згадують ціну.

Ми вклоняємось вам долу
за великий подвиг ваш,
І надіємося, що вчора
був останній патронташ.

Який візьме в руки сильні
Наймолодший наш солдат,
Разом ми помолим Бога,
щоби мирним був його
служіння - панич Час...

      ***

Діду! Помолітеся будь-ласка з Неба!
хочь би трошечки за нас!

                09.05.09

               


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.