ви

Ви навчили мене не вірити
жодній посмішці, жодному слову.
Вас писали поети-лірики,
Вас читали штати Америки,
Ви тікали від всіх свідомо.

Ви навчали мене не слухати,
Ви привчали мене не дихати,
розмовляли Ви тільки з духами,
говорили Ви тільки рухами,
а з людьми Ви просто мовчали.

Я навчилась без Вас і дихати,
й говорити, читати, слухати,
вдовольнятись речами-крихтами
і тікати від себе бухтами.

Тільки Ви життя все не бачили,
тільки Вас життя все покинуло.
Ви залишились мертвими зимами.
Вас залишили. Вас покинули.


Рецензии