22. рiдними, мабуть, нiколи не станемо

РІДНИМИ, МАБУТЬ, НІКОЛИ НЕ СТАНЕМО,
СЕСТРИ, БРАТИ - РОСІЯНИ.
ОДНЕ НА ОДНОГО ЗДАЛЕКУ ГЛЯНЕМО,
Й ДРУЖБИ НЕ БУДЕ МІЖ НАМИ.
БО ВАША НЕНАВИСТЬ ЗЛО ПОРОДИЛА
ЗА ДОБРОТУ НАШУ ЩИРУ.
ВСІХ ЖЕ НАС МАТИ ПІД СЕРЦЕМ НОСИЛА,
ЯК ТЕПЕР ЖИТИ БЕЗ МИРУ.
НАЩО ДІТЕЙ І ОНУКІВ ВБИВАТИ,
ВОНИ Ж НІ В ЧОМУ НЕ ВИННІ.
НАЩО КАТАМИ ДЛЯ НАС ВАМ СТАВАТИ,
МИ Ж БУЛИ РІДНІ Й ЄДИНІ.
НАЩО ВИ ЙДЕТЕ ДО НАС ІЗ ВІЙНОЮ?
НЕ ОБМИНЕ Ж ВАС ПРОКЛЯТТЯ.
ПОКИ НЕ ПІЗНО, ПРОЙДІТЬ СТОРОНОЮ,
ПОПІЛ ЖЕ БУДЕ З БАГАТТЯ.
ВИ, РОСІЯНИ, ЖОРСТОКО НАД НАМИ,
ХОЧЕТЕ ЗАВЖДИ ЗНУЩАТИСЬ.
ЗЕМЛЮ ЗАГАРБАТИ, ВСЬОГО ВАМ МАЛО.
З ВАМИ Ж БІДА МОЖЕ СТАТИСЬ.
А МОГЛИ Б В МИРІ І СПОКОЇ ЖИТИ,
ЩОБ ШАНУВАЛИ ВАС ВСЮДИ.
ПРОТЕ ВЖЕ КРОВ З ВАШИХ РУК ВАМ НЕ ЗМИТИ
І НЕ ПРОСТЯТЬ ВАС ВСІ ЛЮДИ.
НАМ НЕ ПОТРІБНО, ЩОБ НАМ ДИКТУВАЛИ,
ЩО НАМ РОБИТИ, ЯК ЖИТИ.
МИ САМОСТІЙНО НА НОГИ СТАВАЛИ.
СКІЛЬКИ ЩЕ БІД НАМ ТЕРПІТИ.
СОТНЯ НЕБЕСНА ЯК АНГЕЛ НАД НАМИ
ВОНА ВСЕ ЧУЄ І БАЧИТЬ.
ЛЮДИ, НЕ ТРЕБА НАМ БУТЬ ВОРОГАМИ,
БО Ж ВОНА НАС НЕ ПРОБАЧИТЬ.

ОЛЯ  ГОДНЯ    07.04.2014 р.


Рецензии