Зноу распiнаюць Хрыста на крыжы...

Зноў распінаюць Хрыста на крыжы.
Зноў – за людскія заганы.
Божа! Пачуй галашэнне душы –
вязніцы, плоццю скаванай!
Злодзеі, блуднікі чыняць прысуд.
Сэрца у кожнага – камень.
Збілі душу, як з галінкі расу,
цела працялі цвікамі.
Слез і крыві патрабуе натоўп,
брэша і шчэрыцца: "Вінны!"
Ойча нябесны! Як можна? За што?
Хто ў Ім угледзеў  правіны?
Ён быу ціхуткага ветру цішэй,
весняга сонца ласкАвей.
Мо не ўпісаўся ў зямное клішэ,
лечачы хворых рукамі?
Можа, Ён бліжніх сваіх не любіў?
Ці да дабра прымушаў іх,
даўшы паняць, што бязвер'е – абрыў,
бездань – без Божае славы?
Што не прагрэс у нас – наадварот –
мы ў заняпадзе, рэгрэсе:
ў свеце балюе шальны карагод
мноства пранырлівых бесаў.
Бес беззаконня гвалтуе закон,
бес бессардэчнасці – сэрца,
бес беспрасвецця вядзе пад адхон
хісткі цягнік паняверцы.
Бес бескультур'я схіляе на мат –
творыць рабоў чарнаротых.
Бес беспрабуднага п'янства як кат
зводзіць у пекла гаротных.
Бес бессаромнасці сорам крадзе,
юрам істоту гвалтуе.
Хто не ўстаіць, апынецца ў бядзе –
бес, ухапіўшы, лютуе!
Бесы й пачуцці, і розум-надум
з мэтай вар'яцкаю муцяць,
многіх палоняць і, сеючы тлум,
прагнуць жніва каламуці.

А над зямлею ўсё так жа гучаць
Сына распятага словы:
Божа! Памілуй! Дай ім ачуняць!
І навучы іх любові!

3.05.2014


Рецензии
Без веры, без любви мы ни на что не годны, ни на что доброе, бесы завладевают пустыми душами. Господи Ты наша настоящая жизнь, без Тебя только вечная смерть! Дай нам познать Твою великую любовь и быть всегда и за всё благодарными Тебе! Нельзя нам забывать что Твоими страданиями мы спасены! Благодарю от души всея за это стихотворение-боль души! С низким поклоном,

Наталия Нездешняя   10.12.2019 13:06     Заявить о нарушении
Знаете, мне приходилось слышать такое:"Беги к Свету! Беги, чтобы не опоздать! Или хотя бы иди. Если не можешь, ползи. А если и на это уже нет сил, хотя бы лежи по направлению к Нему".

Лаззаро   13.12.2019 12:58   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.