Податки

Податків море, грошей вкрай
За що кому плачу спитай
За безкоштовну медицину
І для авто дорогу рівну
За тепле місце де я сплю
Довкілля чисте де живу 
За ввічливість людей в погонах
За чистоту у спальних вагонах 
За справедливість у суді
І за безпеку у пітьмі
За користь та поживність їжі
Щоб геть з очей усіх хто хижі

За що я плачу? За що плачу?
Слухай! Слухай! Зараз перелічу!

Плачу за якісну освіту
За неподільність рідного світу
У квітах чисті подвіря
І в небі бачити сузіря
Відсутність бруду навесні
І поміч молодій сімї
Власній справі всі умови
Індентифікацію рідної мови 
Щоб агрессор не лякав
Щоб сором серце не стискав
За добробут овдовілих сімей
За життя онкохворих дітей

За що я плачу? За що плачу?
Слухай! Слухай! Зараз перелічу!

За ставлення в чужій країні
За те щоб мені не руйнували мрії
За невтручання в мої справи
Яскравих вулиць чисті барви
За забезпеченну старість
Корисної праці просто радість
За чисті водойми у літню спеку
Щоб мусульманин міг ходити в мекку
Щоб митець писав картину 
А інженер кормив родину
То що? Ти податки сплатив?
Іронію слів ти зрозумів.

За що плачу? За що плачу? За що плачу? За що плачу?


Рецензии