Першотравень

     Першотравень

Я червоним намалюю
Першотравень на дворі.
Згуртувалися буржуї -
Роз’єднались трударі.

Схід і захід розділили,
Південь, північ: все навхрест,
Щоб противитись не сміли,
Із небес батькує перст.

Тьму церков набудували,
Щоб підкуплени попи
Шахраям гріхи прощали,
Захищали від товпи.

Перед образом поклони
Б`ють червоні брехуни…
А колись оці ікони
Вони нищили в вогні.

Дотепер плетуть навіти,
Затуманюють уми…
Кажуть, в пеклі нам горіти,
В чорних рясах братани.

Першотравень я малюю,
Попереду піп Гапон,
Затуляє світ собою,
А в руках божий закон.


Рецензии