Весной

Дивлюсь з вікна і любо так мені,
Невдовзі вже свята травневі,
Що може бути краще навесні,
Ніж в розквіті  сади вишневі.

їх аромат духм’яний та п’янкий
заполонив усе довкола,
В повітрі спів пташок луна дзвінкий,
В садибах загуділи бджоли.

Кургани зеленіють в далені,
Вони здіймаються мов хвилі,
Як люблю я ось ці весняні дні
І краєвиди серцю милі.

Я вийду в степ, де килимом трава,
Що щедро прикрашають квіти,
Ось килим нові фарби набува,
Це маки стали червоніти.

Зійду на пагорб,гляну  навкруги,
Краса,аж дух перехопило,
Так вабить небо,просто у верхи,
Здалось неначе маю крила.

Кому ж це запитаю небеса
Завдячити за дні травневі?
Чи є у світі ще така краса,
Квітучий степ,сади вишневі?!

Як наречені вишні у селі,
Зелений степ до небокраю
І я кажу,що кращої землі
Не знаю й знати не бажаю!


Рецензии