казка про олiвцi

Вигадували разом з донечкою у якості домашнього завдання учениці першого класу =)

В одній чарівній коробці жили олівці. Вони разом розмальовували світ. Одного разу олівці посперечалися. Кожен олівець вважав себе найкращим.
- Я найкращий! - обізвався олівець синього кольору, - я можу намалювати небо, хмаринки і воду. А без води ніщо не може існувати! - з погордою продовжував синій олівець.
- Ні! Я найважливіший! - сказав олівець жовтого кольору. - Я можу намалювати сонце, а без сонця і вода невтішна для будь-чого! - загордився олівець.
- Хоч що кажіть, а без зеленого кольору нікуди! Чим ви намалюєте трави і дерева? Отож! - з неменшою гордістю задрав носик олівець зеленого кольору.
Так би і продовжувалась суперечка між олівцями, та маленька дівчинка розкрила свою улюблену коробочку. Вона хотіла намалювати мамі листівку, щоб мама знала і пам`'ятала, як сильно вона її любить.
Та коли дівчинка почала малювати, то зрозуміла, що її олівці загордившись перестали писати.
Тоді вона взяла їх усіх до рученят і промовила: -
- “Хіба можна так свариться і пишатися лише своїм кольором? Щоб було б з веселкою, якби кожен колір почав вихвалятися і не став у парі зі своїм братом-кольором? Веселка просто б зникла! Крім того, обравши лише одного з вас я б ніколи не змогла б намалювати мамі яскраву листівку. Адже одним жовтиМ кольором я не зможу намалювати і сонце і небо, і дерева і квіти. Одним синім я б також не змогла б намалювати все одразу. Така ж істрія і з іншими кольороми. Лише разом ми зможемо намалювати безмежно яскравий і чарівний світ і моя мама зрозуміє, як сильно я її люблю!
З того часу олівці вже більше не сварилися, а малюнки виходили у них на заздрість всім художникам - яскраві і неперевершені!

27.04.2014 р.

ЗІ Вибачте за помилки, все поспіхом...)


Рецензии