Мовчанка

  Не хочу бачити  нікого
Нічого  чути я не хочу,
Бо розбрат  душ оцей навколо
Серце  пече  мені жіноче…

І я мовчу.  Мовчати мушу.
Бракує слів, щоб говорити,
Лише душа волає: «Отче,
Введи в спокій!Щоб не грішити…

Пошли у серце лиш любов ту,
Що  гріх засуджує лишень!
Щоб не згубити серця цноту,
Любов пошли до тих людей…

До тих людей, що вкрали спокій,
Плюндрують землю і мене...»
Душа мовчанкою голосить,
Вуста німота струмом б`є…

Я не мовчу, коли мовчу я…
О, Боже, люд Ти впокори!
Нехай лунає «Алілуя!»,
Сусідні влади примири…

Промову мовчки на трибуні
Веду я з хвилею людей…
І прошу Бога  палкий струмінь
Послать любові із  небес.

Коли мовчу, мовчу не мовчки:
Весну стрічаю  наяву
Дивлюсь, як квіточок листочки
Із вишень падають в траву…               


Рецензии