Яблуко

Яблуком за хмари місяць закотився.
Ти мені в цю нічку з іншою наснився…
Інша – кучерява, зваблива на вроду –
Не ходи до річки, як не знаєш броду.

Нічка промайнула, ранок вже. Світає…
Яблуком червоним в небі сонце грає.
Гляну в твої очі – вони десь блукають…
Іншу, кучеряву, зрадливо шукають.

Сни мої пророчі, як дивилась в воду:
Ти пішов до річки, та не знав ти броду –
З іншим кучерява грається, сміється!
Яблуком налитим твоє серце б’ється.

НАщо мені зрада, нАщо сни пророчі?
Ще загляне інший в сни мої дівочі.
Прикусивши губу, горнешся до мене,
А твоє кохання – яблуко зелене.

2005


Рецензии