Пра сабаку

ПРА САБАКУ
(Ён сам у той дом нi разу не завiтваў,
А крыўду растлумачваў: SUUM CUIQUE)
Ю. Пацюпа


Сабака у дом нi разу не завiтваў,
Бо, се ля ві, цi проста – SUUM CUIQUE. (Суум квiкве).

Калi ж аднойчы ў хату пысу сунуў,
То быу пабiты з гвалтам : CUIQUE SUUM!   (Кожнаму - сваё).

Агiдна быць персонаю нон грата…
Ён больш туды не суне нос шурпаты .

У будцы лепш… Навошта псiне  хата!
Бо ў хаце той - ванiта ванiтатум.    (Суета сует).


Рецензии
Вось так завярнуў!!!
Мы слоў такіх не ведаем)))

Вершы   28.04.2014 01:52     Заявить о нарушении