Мой род нешляхотны...

Мой род нешляхотны…

Мой род нешляхотны
Пранесьлі вякі,
Ім, мабыць, ня боты
Мой продак знасіў.

Ад лыка, ад ліпы
Узуцьце плялі
Ў месяцы ліпні,
Як ліпы цьвілі.

Лавіў продак рыбу
І зьвера ён біў,
І сьмертнаю бітвай
У тур-рог трубіў.

Што стала вялікім,
А што зьбегла малым?
Дзе слава забыта,
Чым бясслаў'е ўзьнята? –

Жыве толькі імя.
Жыве наша мова.
І род мой  -  Радзіме
І мовы  -  аснова.
-25.04.14.


Рецензии