Першы

Ён такі... першы вясновы дзень....
Адкрытыя нахабна аўтамабілі,
Пары паміж целамі маюць сонца прамень
У паветры пах прыбітага зімовага пылу

Раварысты-вар'яты, і ўсё здаецца прыгожым
А яшчэ ўчора было абыякавым, хворым...

Паветра напоўненае, з каханьня сатканае
І кожны год у гэты дзень, у гэты час
Зоры ў небе гаяць усе раны на сэрцы рваныя;
Колькі надзеяў зьяўляецца пад лінзай 18-55...

І такі гэты дзень, што шлях невядомы
Прыводзіць да любага,
Нарастае ў скайпе вясновымі кілатонамі
Чаканьне сустрэчы, і мядзьведзік абдымае Будамі...

24.03.14


Рецензии