Малiтва

Родны, мiлы мой край
 Песню мне  заспявай,
Тую, што нарадзiла
Усiх у сусвет – усiх у сусвет.
Шорах лiсця з галля,
Клёкаты журауля
Кажуць аб тым,
Што молiцца
Богу зямля,
Наша зямля!!!!
Пр:
Божа, сiлы нам дай, дабраславi наш край
Тую зямлю, у якой на якой мы пакуль што жывём, ( хор дублюе)
Песню нашу прымi, а беларускай зямлi,
Молiм цябе, Усемагутны нам дапамажы, дапамажы.

Хай мiрнае неба плыве,
Хай дожджык iдзе па страсе
Ды усе наваколле гудзе,
Ды усё наваколле цвiце…
Хай радасць i дабрабыт,
Заусёды вiтае наш быт
Каб Богу усе людзi зямлi
Да долу паклон аддалi…
Пр:
(Дапауненне к прыпеву у канцы.)
Гэй! Ды заспявай! Танчы з прытопам ды грай!
Хай у нябёсах анёлы спяваюць пра край, наш родны край!
У месцы тым дзе  няма Божай любовi святла,
Каб завiтала любоу Iiсуса Хрыста Iiсуса Хрыста…


Рецензии
Я хоть и русская, но всю жизнь прожила в Беларуси. Спасибо от беларусского народа за эти проникновенные слова!

Игнатова Мила   20.03.2018 21:59     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.