Ясночола, рiдна Украiно!

Ясночола, рідна Україно,
Злотолистий світ надій і мрій,
З попелу відроджена країно
З усміхом ясним з-під вербних вій,
Сильні духом світанкові діти
Уславлять готові ріднокрай.
Хай їм зір твій материнський світить
Й крила янголят у лет не край!


Солнцелика нене-Україно,
Сизокрила горлице моя!
Швидше підіймайся-но з руїни,
Глянь:сади врожайні і поля,
Діти вже веселку осідлали -
Шлях торують той, що до зірок.
Щоб вони титанами всі стали, -
Поможи зробить їм перший крок.


Зореквітна, вільна Україно,
Барвінкова стежка у життя,
Із країн врожайних ти - перлина.
В стан рабів не буде вороття.
Адже, скуштувати хліб свободи
І відчувши міць в своїх руках,
Ми пройти готові доли-води,
Бо одвічний вже здолали страх.


Из книги "Мелодія серця" 2008 год
Із циклу "Земля люба"
Розділ 3 - Клянусь тобі на вірность, Україно!


Рецензии