Хелене и Хансу

Припевай, басни о ней сочиняй,
Как ходила она в огород
Да копала картошку.
Как-то ты подошёл
Сзади, и оттяпал немножко.
Как кричала она понарошку,
А ты нашёл у неё крошку.
Воспитал как свою,
Да оставил гармошку.

2012 г.

P.S. Прошу простить за острую сатиру, правдивость которой подтверждает и Олезь Бузина в своей статье:
"Олесь Бузина: Десять заповедей сознательного украинца".
7-ма заповідь: Свідомий українець зобов’язаний вести здорове статеве життя. Здорове статеве життя йому дозволяється вести лише з особами своєї нації та не своєї статі – найкраще всього з жінкою або кумою. Найкраще ім’я для справжньої української жінки – Оксана. Найкраще ім’я для української куми – Галя. Осіб жіночої статі з іншими іменами слід вважати несправжніми українками.

Осторожно,10-ть украинских заповедей противоречат 10-ти Заповедям Бога.

P.S. До речі, Галя стала Хеленою або Хелена Галею через те, що завжди була під поляками (та місцевість, де Галя мешкала). А потім, коли прийшли німці у 1941-му замість поляків та австрійців, то фрау вона так і не стала, але Хансами багато хто навкруги став.

Сатира (лат. satira) — резкое проявление комического в искусстве, представляющее собой поэтическое унизительное обличение явлений при помощи различных комических средств: сарказма, иронии, гиперболы, гротеска, аллегории, пародии и др.


Рецензии