Уроци

УРОЦИ

Благодаря
за всичките ти дарове.
Благодаря
за всеки,
близнат миг,
вълшебстван с грешки
и пламтящи гафове.
Но пак ги чакам.
И ги пазя в стих.

Такава съм,
наивна, непринудена,
от грешките
пораснала до тук.
Сърцето ми
из твоя свят изгубено
намира те
и в пролетен капчук.

Най-хубавото грешно поведение,
най-тихото смирение
напук
е влезнало
в несбъднато владение
и те усеща
с поглед,
стон
и звук.
13.04.2014г.


Рецензии