Останнiй промiнь дав надiю...

              Вдохновение -
              http://www.stihi.ru/2014/26/03/6991

Останній промінь дав надію
Й відкинув сумнів пуританський,
У ніч чарівну з буревію
Спустилось лагідне шаманство…

Вмирало полум’я і, навіть,
Безсилий квилив недогарок…
І віддзеркалювалась пам’ять
У чорні галочки помарок…

Душа на вигині веснянім
Завмерла раптом без пояснень:
А, може, помилка, що гинем?
А, може, жереб той уявний?

Помовч… Затримайся в цій ноті,
У всьому, скрізь – хіба не Бог?
Змирися… Слухай пісню ночі,
І не роби за когось крок…


Рецензии