Юнь паросткова

О, юнь паросткова,
Яка ти щаслива!
Бо ж сонце жовтневе
Тебе проростило,
Й проміння яскраве
Над світом розлило.
Розлило проміння
В засівах зірниці,
Вагомо–безмежні
Колосять полями
Дорідні пшениці.
І роси на вітах,
І цвіт черемшини,
І спокій в колисці
Малої дитини –
То все є пагіння
Жовтневої днини.
І небо безхмарне,
Берізки полями,
І жайвір, що щедро
Дарує піснями,
І те, що скільчиться -
Є жовтня ростками.
О, юнь паросткова,
Жовтневе горнило,
Ви квіт Батьківщини,
Ви «Аврори» штурвал.
Вам світлі вершини,
Вам брать перевал!


Рецензии