Шарвили

Лезги халкьар душманрикай хвенай на,
Халкьари ваз "игит" лагьай тlвар гана.
Валай чешне къачузва къе гьар сада
Туруналди дагъ пад авур, Шарвили.

Чи тарихдин нетижайрин кlватl я вун,
Гьар са жегьил аскердин къуват я вун,
Чи игитар лигимардай чад я вун,
Игит халкьдин эпос хьанвай Шарвили.

Гьар са йисуз вун рик1ел гъун сувар я,
Гьар са лезги Шарвилидин лувар я,
Душманриз ам лап дакlан тир ахвар я,
Ви рекье чун авазва къе Шарвили.

"Билбил " ктабдай.


Рецензии